Een tatoeage is een permanente tekening die aangebracht wordt op je huid. Een tattoo wordt ook wel gezien als een huidversiering. Een tattoo wordt gezet door een tatoeëerder, die begint als tattoo leerling, je wordt pas een tattoo artiest na jarenlang trainingen en ervaringen. Om een goede tatoeëerder te worden is het belangrijk dat je houd van tekenen niet stopt met het maken van tekeningen. Dit kan een schets zijn of juist een tekening op een stukje fruit. Soorten fruit waarmee je zou kunnen oefenen zijn:
- Sinasappel
- Grapefruit
- Banaan
Een sinaasappel en grapefruit wordt gezien als de ronde vormingen van zowel een vrouw als een man. En een banaan daar kan je bij denken tussen je elleboog of onder je knieën. Wil jij nou meer leren of weten over leren tatoeëren lees dan door.
Soorten tattoos
Er bestaan permanente en niet permanente tatoeages. De permanente is wel bekend, je gaat naar de tattooshop, een tattoo artiest pakt een van zijn mooie naalden en begint heel mooi te tekenen. De niet permanente tatoeages zijn die jij als kind kreeg na een lekker snoepje, of in het Midden-Oosten, India en Brazilië de traditionele tattoo. De traditionele tattoo wordt vaak gebruikt als dagelijkse make-up in India en Brazilië. In het Midden-Oosten gebruiken de vrouwen de henna meestal rond de feestdagen (Eid Al-Fitr & Eid Al-Adha) of tijdens het huwelijk. Misschien heb jij het ook wel eens gezien de Turkse bruid met een oranje cirkel in haar hand of juist de Marokkaanse bruid met haar sier henna. Leren tatoeëren kent verschillende soorten tattoos, als stap 1 zou je kunnen beginnen met het leren van henna zetten op je eigen hand. Als je spijt krijgt, is het niet erg gaat er toch weer af.
Gebruikte materialen
Bij het leren tatoeëren heb je natuurlijk wat materialen nodig. Bij elke nieuw persoon die jij gaat tatoeëren heb je natuurlijk nieuwe naalden nodig. Nog een paar handige materialen zijn:
- Wegwerp bekers
- Ontsmettingsalcohol
- Wattenschijfjes
- Rubberen handschoenen
- Tattoo zalf
Nadat je de tattoo hebt gezet bij iemand moet je ook niet vergeten om je klant precies uit te leggen hoe de nazorg werkt.
Risico’s van een tattoo
De risico’s die een tattoo met haar meebrengt, is dat je last kan krijgen van infecties, maar geen zorgen deze kunnen word verholpen door je huisarts. De meeste vraag die mensen zich afvragen is of een tatoeage kankerverwekkend is, een tatoeage is niet kankerverwekkend. Er wordt namelijk niet met kankerverwekkende stoffen gewerkt, maar het wordt ook niet uitgesloten. Je moet dus ook naar je eigen levensstijl kijken bij het nemen van een tattoo. Als je een gevoelige huid hebt, kan het wel pijn doen wanneer je tattoo wordt gezet. Niet iedereen heeft last van een allergische reactie dit verschilt echt per huidtypen.